Májusban indulnak az Erősödő Civil Közösségek tematikus képzései. A tavaszi szemeszterben a kommunikáció, kampánytervezés, közösségi média, forrásteremtés, bázisépítés és önkéntesség témakörében lehet képzésekre jelentkezni. 

Az előző évhez képest újdonságnak számít, hogy nemcsak az Erősödő Civil Közösségek pályázói vehetnek részt a szemináriumokon, a képzésekre bárki jelentkezhet. A képzések az ECK 2019-es nyertes pályázói számára ingyenesek, további érdeklődők számára 5000 Ft/fő/alkalom a részvételi díj.

A képzésekre erre a linkre kattintva, az űrlap kitöltésével lehet jelentkezni!

Lájkvadászat – Hogyan használd a közösségi médiát I. (Kezdő)

ECK Közösségi Iroda
Pécs, Citrom utca 12.
2019.05.07. (kedd), 13:30-17:00

Hogyan működnek a legnépszerűbb közösségi média csatornák? Miért van rá szükségünk, hogyan tudjuk hatékonyan használni őket? Tippek, trükkök a Facebook és az Instagram magabiztos használatához, a közösségi oldalakat működtető algoritmusok jobb megértéséhez. (A kezdő alkalmat azoknak ajánljuk, akiknek nincs még Facebook vagy Instagram fiókjuk, nem igazán használták még ezeket a felületeket, de szívesen elkezdenék az ismerkedést. A haladó képzéstől külön végezhető.)


Átment? – Bevezetés a civil szervezetek kommunikációjába

Vadvirág Alapítvány
Kaposvár, Fő utca 57.
2019. 05. 08. (szerda), 9:00-15:00

Hiába mi csináljuk a legszuperebb dolgokat, ha senki nem tud róla. A képzésen megismerkedünk a kommunikáció fontosságával, átadunk néhány hasznos gyakorlati praktikát, amivel felépíthető a szervezet kommunikációja. A csapat érdeklődését figyelembe véve foglalkozunk olyan módszerekkel és megoldásokkal, amik hasznosak lehetnek, ha megszeretnénk szólítani másokat.


Kritikus tömeg – Bázisépítés kezdőknek és haladóknak

Scarabeus rendezvényterem
Szekszárd, Béla út 5.
2019. 05. 10. (péntek), 10:00-15:00

Több aktív, elkötelezett embert szeretnél a szervezetbe? Mit tegyünk, hogy több segítőt tudjunk mozgósítani a tevékenységeinkhez? Mit változtassunk a szervezetünk működésében, hogy társakat találjunk a tervezgetéshez, közös gondolkodáshoz? Képzésünkön támpontokat kaphatsz a tudatosabb bázisépítéshez és megismerheted mások tapasztalatait.


Ez veszélyes! – Kampánystratégia tervezés civil szervezeteknek

ECK Közösségi Iroda
Pécs, Citrom utca 12.
2019.05.11. (szombat), 9:00-17:00

A képzés során megismerjük, hogyan lesz sikeres egy kommunikációs kampány, mi szükséges egy eredményes kezdeményezéshez, hogyan lehet és miért fontos felépíteni egy kampánystratégiát? Tippek, módszerek és know-how lépésről-lépésre kezdőknek, újrakezdőknek és haladóknak. A képzés során a résztvevők egy saját kampányt is megterveznek majd.


Lájkvadászat – Hogyan használd a közösségi médiát II. (Haladó)

Civil Közösségek Háza
Pécs, Szent István tér 17.
2019.05.14. (kedd), 13:30-17:00

Hogyan működnek a legnépszerűbb közösségi média csatornák? Miért van rá szükségünk, hogyan tudjuk hatékonyan használni őket? Tippek, trükkök a Facebook és az Instagram magabiztos használatához, a közösségi oldalakat működtető algoritmusok jobb megértéséhez. (A haladó alkalmat azoknak ajánljuk, akik kezelnek már Facebook/Instagram oldalt vagy csoportot, de szeretnék elmélyíteni a tudásukat, és maximalizálni a posztjaik eredményességét. A haladó képzéstől külön végezhető.)


A kevesebb több? – saját forrás tervezése

Scarabeus rendezvényterem
Szekszárd, Béla út 5.
2019. 05. 14. (kedd), 10:00-15:00

Adományok, tagdíj, saját szolgáltatás bevétele? A pályázati lehetőségek hullámvasútján túl mivel tehető stabilabbá, tervezhetőbbé a szervezet gazdálkodása? Képzésünkön támpontokat kaphatsz a tudatosabb forrásszervezéshez és megismerheted mások tapasztalatait.


Szervezz, tervezz, tartsd meg – önkéntes menedzsment

ECK Közösségi Iroda
Pécs, Citrom utca 12.
2019.05.18. (szombat), 9:00-15:00

Miért jó önkéntesekkel dolgozni? Egy önkéntes nem csak plusz munkaerő, de új szempontok, ötletek generátora, viszi a szervezet hírét, aktivistává válik, új önkénteseket hoz be, adományozóvá válik, adományozókat hoz be, jó az ügynek, jó a szervezetnek. De hol terem a jó önkéntes? Egyáltalán milyen munkára, milyen ember kell? Hogyan hozhatsz létre olyan rendszert, amiben mindenki jól érzi magát és hatékonyan járul hozzá a közös munkához? A képzés során végigvesszük a sikeres önkéntes menedzsmenthez elengedhetetlen lépéseket, és elkezdünk dolgozni a saját koncepciótokon.


Fedezd fel! – Bevezetés az Európai Szolidaritási Testület pályázati lehetőségeibe

ECK Közösségi Iroda
Pécs, Citrom utca 12.
2019.05.21. (kedd), 9:00-15:00
2019.06.18. (kedd), 9:00-15:00
2019.09., 9:00-15:00

A képzés során a résztvevők megismerkednek az Európai Szolidaritási Testület programjának céljaival, támogatjuk őket abban, hogy ötleteiket a célokkal összhangban fogalmazzák meg, a pályázat gyakorlati elkészítését pedig közösen valósítanánk meg a program mind tartalmi, mind formai és technikai szempontjait figyelembe véve. A háromalkalmas képzés végére kész pályázati anyagokat szeretnénk a kezükbe adni, mellyel akár a következő pályázati határidőre is pályázhatnak.


A képzésekre erre a linkre kattintva, az űrlap kitöltésével lehet jelentkezni!

Similar Posts