Idén Pécsen is lesz követes adománygyűjtés, az Új Nap – Új Remények programra május 24-ig pályázhatnak a helyi civil szervezetek.

Az Új Nap – Új Remények a futóversenyeken illetve a Swimathon eseményeken úszás formájában már évek óta itthon is népszerű, egyre több szervezet javára milliós nagységrendű adományokat gyűjtő, úgynevezett követes adománygyűjtések új formája. A program olyan civil szervezetek számára jó lehetőség, akik szívesen indítanának ilyen adománygyűjtést, és adománygyűjtő követeik valamilyen okból nem tudnak, vagy nem szeretnének futóversenyeken indulni, vagy úszni.

Az Új Nap – Új Remények tehát egy közösségi adománygyűjtő kampány, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői azok az adománygyűjtő követek, akik az eseményen való részvételükkel egy-egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az Új Nap Új Remények első alkalommal 2018-ban került megrendezésre, az esemény a szervezők minden előzetes várakozását felülmúlta: 158 adománygyűjtő Követ, 21 különböző Jó Ügy javára, összesen 26 millió forint értékű adományt gyűjtött!

Az idei hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5., az esemény immár már 6 helyszínen, Budapesten, Debrecenben, Egerben, Pécsett, Székesfehérváron és Veszprémben kerül megszervezésre.

Az eseményen való részvétel nyitott minden magyar civil szervezet számára, akik előzetesen jelzik csatlakozási szándékukat és vállalják a részvételi pályázatban megfogalmazott feltételeket.

A program honlapja: www.unur.civiliranytu.hu

A pályázati felhívás elérhetősége: http://www.unur.civiliranytu.hu/hu/hirek/unur2019.html

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. május 24.

Similar Posts