Nyárbúcsúztató motoros gurulás és sportos családi délután várta Bonyhád lakosait 2020 egyik napos szeptemberi hétvégéjén. A motoros találkozó szervezője, az MBM Sport és Szabadidő Egyesület változatos közösségi programokat kínál a környéken lakók számára. Nem csak a rendezvény miatt jelentett mérföldkövet számukra a tavalyi év: régóta vágyott klubhelységgel és íjászpályával is gazdagodtak.

Egy harmincnyolc éve összetartó, 2017 óta egyesületi keretek közt működő közösség mozgatja meg a bonyhádiakat szabadidős családi rendezvényekkel, hagyományőrző és közösségépítő programokkal. Túrázás, kerékpározás, íjászat, pingpong is szerepel a program-palettájukon. Az Erősödő Civil Közösségek támogatásával első alkalommal szerveztek motoros találkozót a sport dél-dunántúli szerelmesei számára.

Hetven kilométeren keresztül, a Keleti-Mecsek legszebb tájait járta be a hetven-nyolcvan motoros résztvevő. Rögtönzött motorkiállítás, koncert, zumba edzés, harcművészeti bemutató és házi sportversenyek kísérték a programot, amire még Győrből is érkeztek látogatók. Az egyesület a rendezvénnyel hagyományt kíván teremteni, ehhez több önkéntes már fel is ajánlotta segítségét.

A társaság jó ideje tervezte egy klubhelység kialakítását, ahol a fiatalok találkozhatnak, összejöveteleket tarthatnak. Ideális helyen, a városközpontban, a gimnáziumi sportpályák mellett találtak maguknak fészket, amit az ECK-s támogatásból és vállalkozói felajánlásokból, önkéntes munkával újítottak fel. Korszerűsítették a vizesblokkot, elektromos fűtőpaneleket szereztek be, a sport- és játékszobában hungarocell falon dartsot, kültéren raklapokból épített, kipárnázott padokat és pingpongasztalt állítottak fel.

A klubhelység melletti zöldterületen kapott helyet az egyesület két lőállásos íjászpályája. „Ez a pálya hatalmas előrelépést jelent az egyesületi és a bonyhádi íjászoknak! Állandó edzési lehetőség, valamint verseny rendezésére is alkalmas terület áll rendelkezésünkre. Az utánpótlás-nevelő munkánk előtt is új horizontok nyíltak” – mesélt a régi álom megvalósulásáról Miszler Zoltán, az MBM Sport és Szabadidő Egyesület elnöke.

„Jó érzés, hogy mindig sikerül egy kicsit felráznunk, aktivizálnunk a várost. Bármit is talál ki az ember, a kétkedők először mindig a kerítésen túlról kiabálnak, hogy miért is nem valósítható meg az ötlet. Aztán egyszer csak elkezdenek átjönni a kerítésen, és csatlakoznak – ilyenkor jön rá az ember, hogy nincs lehetetlen” – osztotta meg gondolatait Zoltán.


Similar Posts