Hatvannégy pályázat támogatása mellett döntött az Erősödő Civil Közösségek bíráló bizottsága a program második, 2019-es ciklusában. Idén összesen 103 millió forint kerül a támogatott civil közösségekhez.

Az Erősödő Civil Közösségek 2019-es kiírására 144 pályázat érkezett be a benyújtási határidőig. A mintegy százmilliós keretösszegre két és félszeres, közel 260 millió forintos forrásigényt adtak be a támogatást kérők.

A támogatott pályázatok közül 36 Baranya, 13 Tolna, és 11 Somogy megyében valósul meg, 4 pedig több megyét átfogó, régiós projekt a Dél-Dunántúlon. A támogatást kapó pályázók között 50 bejegyzett civil szervezet és 14 informális közösség van. 24 pályázat az Indító, 40 az Erősítő kategóriában valósul meg. Az előző ciklus támogatottjai közül 26 közösségi tevékenység vesz részt az idei ECK programban. A támogatási szerződések megkötése a következő hetekben történik, a projektek a vállalt megvalósítási időszak kezdetével, legkorábban február elsejétől részesülnek a támogatásban.

A támogatott pályázókat, a nyertes projektek címét, a támogatás összegét és a megvalósítás helyszínét itt tettük közzé.

Similar Posts