A Tamási Bringasport Egyesületet tíz éve foglalkozik kerékpársporttal és utánpótlás neveléssel Tamásiban, és mindig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy többek legyenek egyszerű sportegyesületnél.

Tamásiban régi hagyománya van a kerékpáros sportnak. Beszédes az is, hogy Magyarországon lényegében egyedül itt található működő velodróm pálya a fővároson kívül.

Az egyesület aktív tagjainak száma ötven fő fölött van, versenyzői létszámuk 10-18 fő között mozog. Nagyon sok szülő, gyerek vesz részt aktívan az egyesület életében. A rendezvények szervezésénél nagyon látványos az önkéntesek segítsége, de akár az edzések során is kíséretet kapnak a gyerekek az edzői vezetés mellett.

A versenysport mellett az egyesület fontos célja, hogy szélesebb közösséggel is megismertesse és megszerettesse a kerékpározást. Az utóbbi egy-két évben több ilyen irányú kezdeményezés fűződik nevükhöz a városban.

Rendszeresen rendeznek amatőr versenyeket városi rendezvényeken, vagy éppen bringás reggelit, melyek során kitelepülnek Tamási központjába. Az Erősödő Civil Közösségekhez korábban is pályáztak már, hogy kapcsolatot teremtsenek lakosokkal, s megerősítsék a közösségüket.

„Idén egy tehetségkutató versenysorozattal kifejezetten a gyerekeket céloztuk meg. A pályázati forrás és a szponzorok segítségével, a város határain kilépve ezt régiós szinten valósítottuk meg. A három versenyt egy versenysorozatként kezeltük, összetett eredményeket hirdettünk, de természetesen a helyszíneken is díjaztuk a résztvevőket” – mondta el Péti Zoltán, a Tamási Bringasport Egyesület elnöke, hogy többek között mire fordították az ECK támogatást.

Az egyesületnél úgy látták, az emberek örömmel és egyre többen vesznek részt a rendezvényeiken, sokan kipróbálják magukat ebben a sportágban, s több taggá váló visszatérőt is köszönthetnek a soraikban.

„Meg kell teremteni azokat az alternatív lehetőségeket, amivel a gyerekeket az internet világából, ahol könnyebben érhetik őket negatív hatások, átirányítjuk inkább a sport irányába. A sport megtanítja őket, hogyan kommunikáljanak, hogyan tudnak kapcsolatot teremteni egymással” – osztotta meg a gondolatait Zoltán.

Similar Posts