A Seven Hills MTB SE 2013-as megalakulása óta évente több rendezvényt szervez a páratlan természeti értékekkel bíró Zselicben. A szabadidősportokat, főként a kerékpározást népszerűsítik, a szabad levegőn történő mozgással javítva a helyi közösség egészségi állapotát.

„Azon dolgozunk, hogy minél több felnőtt és gyermek számára biztosított legyen a rendszeres mozgás lehetősége: küzdjenek, fejlődjenek, örüljenek az egyéni és csoportos sikereknek, érezzék a közösség, a „valahova tartozás” erejét, és a sportolás során megszerzett képességeiket az élet bármely területén kamatoztassák” – foglalja össze célkitűzésüket Simon Zoltán, a szervezet elnöke. „Nagyon fontosnak tartjuk mindezek mellett azt is, hogy a kerékpár közlekedési eszközként való használata már egészen kiskortól kezdve evidencia legyen.”

Fotó: Ruprech Judit

Rendezvényeiken pályák kijelölésekor a biciklis bejárhatóság mellett a terület természeti, turisztikai értékeinek bemutatására is hangsúlyt fektet a Seven Hills. Örömmel látják ugyanis, ha a résztvevő sportolók turistaként is vissza-visszatérnek a Zselicbe.

Az Erősödő Civil Közösségek pályázatán nyertes „Mozdulj Kétkeréken 2020” programjuk az egészséges életmódot propagálja a kerékpársport és túrázás népszerűsítésével. Bár a programok tavaszi időpontjába beleszólt a járvány kitörése, amint lehetőség nyílt rá, megtartották azokat: augusztusban mountain-bike maratont és terepfutást Ropolypusztán, október első vasárnapján gyerekekkel, családdal is ideális tókerülő kerékpártúrát a Desedai víztározón. Itt a tó körül megteendő 5, 10, vagy „ahányszor akarod” opciókkal lehetett nevezni, és a szeles idő ellenére is 110-nél többen vágtak neki a megmérettetésnek.

Fotó: Ruprech Judit

„Idén tizedik alkalommal rendeztük meg a Deseda-túrát. Évről-évre nagyon népszerű ez a rendezvény, nagyon messziről, idén például többek között Kapuvárról, Győrből, Tiszafüredről is érkeztek résztvevők. Nagy öröm, hogy a víztározót tervező Jetter Sándor mindkét fia és unokája is benevezett a túrára. Büszkék vagyunk arra is, hogy vadidegenek, akik itt találkoztak először, rendszeresen járnak vissza együtt erre a Deseda-ünnepre” – meséli lelkesen Sipos Zsolt, a Seven Hills elnökségi tagja. „A támogatással színvonalasabbá tudtuk tenni a rendezvényeinket, például versenyeinken komolyabb rajtcsomagokkal, díjakkal és jobb időmérő rendszerrel, túránkon pedig az oklevél mellett jelképes ajándékkal (csuklópánt), frissítővel és csokival is tudtunk szolgálni a távot teljesítőknek.”

Fotó: Ruprech Judit

Az eredetileg baráti társaságként indult lelkes csoport egyébként mára a versenyzésben is eredményes csapattá nőtte ki magát. Távlati céljaik viszont nem ragadnak meg az egyéni sportsikerek talaján: szeretnék, hogy a lakosság egyre szélesebb csoportjai tekintsék a kerékpározást valós közlekedési alternatívának és aktív pihenési formának.

Similar Posts