A Tolna megyei település fiataljainak kínál szórakozási lehetőséget, vidám és tartalmas programokat a KIFLI. Társasjáték-, mozi-, kvízestek, szabadtéri és gasztronómiai élmények gondoskodnak róla, hogy az egyetemisták szívesen járjanak haza: összetartó közösség várja őket otthon. A kéthetente szervezett alkalmak a különféle háttérű fiatalokat egymás megismerésére, közös gondolkodásra, látókörük szélesítésére ösztönzi.

Februárban ünnepelte első születésnapját a Kreatív Iregi Fiatalok és Lokálpatrióták Intézménye, a KIFLI. Az informális csoport olyan helyi egyetemista korúakból alakult, akik nem elégedtek meg azzal, hogy „szabadidejüket a kocsmában töltsék el”, és úgy döntöttek, helyben is megteremtik maguknak a színvonalas programokat. A budapesti egyetemeken tanuló iregiek ezért közösséget szerveztek maguknak és a falubelieknek. Programjaiknak a helyi művelődési ház szívesen adott teret.

A KIFLI tavalyi programsorozatát az Erősödő Civil Közösségek is támogatta. A kéthetenként péntekre szervezett estekből a járványhelyzetben tizenegyet sikerült személyes jelenléttel megtartani, néhányat online szerveztek meg. Változatos volt a programkínálat: kvízestek, moziestek, sportnap, kincskeresés, japán activity, tökfaragás, és adománygyűjtés is belefért a kijárási korlátozások miatt megrövidült évbe. A pizzacsatán séftudományuk összemérése előtt a csapatoknak olasz témájú kvízen kellett megharcolni az alapanyagokért.

Az őket befogadó Bartók Béla Művelődési Ház szépítéséért is tettek: közösségi akció keretében dolgoztak a féltető oszlopfáinak lefestésén. Társasjátékok vásárlása és a rendezvények költségeinek fedezése mellett a pályázati támogatásból kidíszítették, otthonosabbá varázsolták találkozásaik helyszínét, a művház tetőterét, és logózott pólókat is csináltattak a lelkes tagság részére.

„Bárki belekóstolhat, aki játékos kedvű, szereti a társaságot, és kellően nyitott. Akik kisütötték a KIFLIT, azok pont ilyen emberek” – osztotta meg véleményét a programról Dobos Andrea, a csapat lelkes támogatója.

A vidám estek nem csak az egyetemistákat vonzották, az activityn például tinédzserek, fiatal felnőttek, középkorúak és nyugdíjasok alkottak vegyes csapatokat. Az aktív kikapcsolódásban a környező települések lakói is szívesen vesznek részt, többen rendszeresen átjárnak a KIFLI estjeire. A szervezett programot legtöbbször kötetlen beszélgetés és társasjátékozás követi. „A résztvevők többsége visszatér hétről-hétre. Olyan emberek ismerték meg egymást, és játszottak, szórakoztak együtt, akik amúgy a mindennapokban nem találkoznának” – mesélt a közösségépítésük sikeréről Matus Boglárka Magdolna, a KIFLI egyik alapítója.


Similar Posts