A Donner-Császárrét Érték Egyesület fő célja, hogy minél több gyerek számára biztosítson lehetőséget a sportolásra. Ennek érdekében bővítették a szakosztályaik számát, népszerűsítették programjaikat a Kaposváron élőknek.

A sport közösségi élményt ad. Sportolás közben fizikálisan és mentálisan is fejlődnek a gyerekek, szociálisan nyitottabbá válnak, a sikerélményt, az elismerés örömét is megtapasztalják. Ezért fiatalkorban különösen fontos a különböző sportágak kipróbálása.

A kaposvári Donner-Császárrét Érték Egyesület öt éve dolgozik azon, hogy sportfoglalkozást kínáljon a helyiek számára. „Egyesületünk tevékenységét egyre többen segítik önkéntes munkával. Ennek köszönhetően az elmúlt években nagy fejlesztések történtek a Császárréti Ifjúsági- és Sportközpontban. Közel száz önkéntes több száz órányi társadalmi munkája látványos változásokat hozott a sportcentrum életében” – mesélte Ifkovics Béla, a Donner-Császárrét Érték Egyesület elnöke.

A közösség második alkalommal pályázott sikeresen az Erősödő Civil Közösségekhez. Béla elmondása alapján a tagság megtartásán túl az új szakosztályaik megerősítésére és ismertetésére törekedtek. Ennek érdekében a sportközpont 2019-ben több programot szervezett az ECK támogatásával.

„A tavalyi évben nőtt az önkénteseink száma, így több tervezet projektet meg tudtunk valósítani. A motocross az egyesült új szakosztálya, tavasszal egy országos-, míg ősszel egy régiós motocross versenyt is szerveztünk. A gyerekek megismerhették a sportág helyi bajnokait, köztük a nemzetközi szinten is jegyzett Szvoboda Bencét. A kerékpár szakosztályban két száz km-es túrát is rendeztünk, megszólítva a nálunk sportoló gyerekeket és szüleiket” – sorolta a megvalósított programokat az egyesület elnöke. Az említett sportesemények mellett a sakkszakosztályra és a lábtenisz csapatra is sok figyelmet fordítottak.

A megvalósított sportesemények mellett a Donner-Császárrét Érték Egyesület weboldala is elindult a pályázati támogatásból. „Az online felületeken való megjelenéssel nagyobb nyilvánosságra tettünk szert. Honlapunk nagyban hozzájárul a jelenlegi és a jövőbeni sikeres működéshez”.

Similar Posts