Motorokkal erősítik a közösséget a HM RACING tagjai, akik nemcsak a motorok szerelmesei, de elkötelezettek a közösségépítésben is.

„Környezetünkben egyre nagyobb igény mutatkozott a technikai sportok és a képességfejlesztés iránt. Országos viszonylatban Somogy megye erős pont a motocross és enduro motorsport profi illetve hobbi szintű sport területén” – meséli Horváth Márk, a HM RACING oszlopos tagja, miért is pályáztak az Erősödő Civil Közösségek programba. De miként is lehet egy sport népszerűsítésével közösséget kovácsolni?

Nyílt napokra viszik és mutatják be a motorozást és a motorokat az utolsó csavarig, megismertetik az érdeklődőkkel a kikapcsolódás ezen formáját. Céljuk, hogy új tagokat toborozzanak, hogy a fiatalabb korcsoportot megmozdítsák, hogy képességeket fejlesszenek a sport által. Fontosnak tartják kiépíteni az utánpótlást, és mindezzel együtt az egészséges, tudatos életmódra nevelni a fiatalokat, s közben igazi közösséget építeni.

A kitelepülések alkalmával az érdeklődők megtekinthetik a motorokat, kérdezhetnek a szakemberektől, ismerkedhetnek a sportágat művelőkkel. Sőt, lehetőség van rá, hogy pilóták vezetésével kipróbálják a járgányokat.

„Szinte kikerülhetetlen, hogy valaki egyedül űzze ezt a sportágat. De minden motocross illetve enduro pályán meg vannak az „ősközösségek”, és ahogy gyarapodik a létszám, új motoros téved a pályára, valaki egész biztosan felkarolja és segíti a pályafutása elkezdésében, akár versenyzés vagy csak hobbi gyanánt húzza a gázt az illető”– mondja Márk.

A HM RACING tagjai abban hisznek, hogy korosztálytól függetlenül lehet űzni ezt a motorsportot, a versenyeken tíz évestől egészen a senior korosztályig megtalálható egy-egy lelkes sportoló. „Már néhány alkalom alatt egész jó társaságot lehet összekovácsolni, ők pedig tapasztalatokkal segíthetik egymást”– vallja Márk, hogy szerinte miért épül gyorsan a motoros közösség.

A nyár ideje alatt több rendezvényre is kitelepülnek, de szeretettel veszik, ha meghívást is kapnak. Ezeken az alkalmakon élménymotorozáson is részt vehetnek azok, akik elég nyitottak ahhoz, hogy a vezető pozícióba üljenek. Márk tapasztalatai szerint „az elején általában kicsit bátortalanok az emberek, de aztán annyira megjön a kedvük, hogy több kört is menni akarnak. Jó látni, hogy igazán élvezik a dolgot!”

Similar Posts