L. Ritók Nóra könyvbemutatót és beszélgetést szervez az Emberség Erejével Alapítvány április 17-én (kedd) 19 órától Pécsen, a Reggeli Bárban.

A Láthatatlan Magyarország című könyv szerzőjével Tasnádi Zsófia, az Élmény Tár Tanoda vezetője beszélget.

L. Ritók Nóra oktatási és szociális szakember több évtizede foglalkozik mélyszegénységben élőkkel. Szakmai, társadalmi és civil munkásságának köszönhetően személye egyet jelent annak a felvilágosult és érzékeny pedagógusnak az eszményképével, aki túllát az oktatási intézmények tér- és időbeli határain és korlátain, cselekvéssel teli életpályája sok pedagógiai, szociális területen dolgozó szakembernek nyújt követendő példaképet.

Közel húsz éve vezeti a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozásával és személyiség-fejlesztésével foglalkozó Igazgyöngy Alapítványt, munkásságát számos szakmai és társadalmi díjjal ismerték el: de ami talán a kitüntetéseknél is fontosabb, az a rengeteg élet, melyre közvetve vagy közvetlenül, de hatással volt.

Számos tudományos publikációja mellett egy évtizede számol be tapasztalatairól a hvg.hu-n A nyomor széle című blogjában. Történetei nemrég megjelent könyvében, a Láthatatlan Magyarország című kötetben festenek meg lélekbe maró, fájóan őszinte képet a magyarországi szegénységről, gyerekszegénységről, mélyszegénységről és a szegregátumok világáról. Arról a velünk élő valóságról, melyről sokunk még csak tudomást sem akarna venni, nemhogy beszélni az okairól, vagy az esetleges felelősségekről.

Similar Posts