Hivatalosan is elstartolt az Erősödő Civil Közösségek program, az ünnepi nyitórendezvényt a pécsi Reggeli bárban tartottuk március 23-án. A rendhagyó projektindítóra az ország több részéről meghívtunk civil szervezeteket és civil szakembereket, hogy tapasztalataikkal, bevált jó gyakorlataikkal inspirálják a támogatottakat.

A Civil Találkozások – történetek és hálózatok című eseményt az Ökotárs Alapítvány, a Transparency International Magyarország és a Civilizáció kampányban részt vevő szervezetekkel közösen rendeztük, célja a kapcsolatépítés, egymás közvetlen megismerése, ötletgyűjtés és az inspiráció volt.

Alkalmat kívántunk adni arra, hogy a helyben működő kisebb és nagyobb civil csoportok személyesen és kötetlenül találkozhassanak budapesti és más városokban működő civilekkel. A rendezvényen a vendégek magukkal hozták (siker)történeteiket – példákat, jó gyakorlatokat mutattak be a civil szervezeti működés olyan alapelemeiből, mint a tervezés, tagtoborzás, hálózatépítés, ismertségnövelés. A nagy- és kiscsoportos beszélgetéseken bárki feltehette az őket érdeklő kérdéseket, meríthetett másik ötleteiből és javaslataiból.

Az érdeklődő civilek a stratégia, tervezés, tagtoborzás, bázisépítés, kommunikáció, ismertségnövelés, együttműködés, hálózatépítés, adománygyűjtés és forrásszerzés témájában oszthatták meg tapasztalataikat pécsi szakemberek mellett a K-Monitor Közhasznú Egyesület, a Közélet Iskolája, a Civil Kollégium Alapítvány, a Levegő Munkacsoport, a Szegedi LMBT Csoport, a Greenpeace-Magyarország, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány és a Védegylet munkatársaival.

Similar Posts