Tamási bringásai tavaly sem maradtak programok nélkül. Amatőr és profi versenyek, rendszeres spinning edzések mozgatták meg a helyieket. A fiatalabb korosztály tehetségkutató versenyen mutathatta meg tudását, de kerékpártúra és vándortábor is várta őket.

A Tamási Bringasport Egyesület több mint tíz éve aktív a helyi civil életben és a kerékpársportok szervezésében. Amatőr versenyek és helyi közösségi rendezvények során szólítják meg a szélesebb közönséget. Több alkalommal pályáztak sikerrel az Erősödő Civil Közösségekhez. Jelenlegi projektjük közösségépítő rendezvények szervezését, új foglalkozások, edzések elindítását és az egyesületen belüli képzések megvalósítását foglalta magában.

A járványhelyzet átírta rendezvényekkel kapcsolatos terveiket, de a nyári időszak így is sűrű számukra. „Két országos bajnokságot, egy cyclo-cross magyar kupát és két egyéb versenyt szerveztünk” – mesélte Farkas Ferenc elnökségi tag. „Óvodásoknak és iskolásoknak rendeztünk négyfordulós tehetségkutató versenyt, valamint vándortábort és három tolna megyei kerékpártúrát” – tette hozzá. Az egyesület tagsága bővült, sok gyermek kapott kedvet a kerékpározáshoz ebben az időszakban.

Számos program mellett az egyesület tagjai a háttérben is aktívak voltak. Önkénteseiket és a szülőket beosztották a rendezvények szervezésébe. Az ECK pályázati támogatása eszközbeszerzést is lehetővé tett az egyesület számára, az utánpótlás korosztály edzéseinek hatékonyságát növelő eszközöket vásároltak: edzőgörgőket, kerékpáros cipőket és pedálokat.

A júliusban megszervezett Tamási Kerékpáros Napokon a szervezők a gyerekeknek is kedveztek. „Idén először egy fiatalabb korosztálynak szóló országúti versenyszámot hirdettünk” – mesélt a programról Péti Zoltán, az egyesület elnöke. „Tizenhárom éves kor alatt elvileg nem kerekezhetnek a fiatalok közúton, de sikerült egy forgalom elől elzárt pályát kialakítani számukra a Tamási Parkerdőben. A húsz-harminc induló úgy versenyezhetett, mint a nagyok, bajnoki mezzel is készültünk a gyerekeknek. Az ő örömük, büszkeségük kárpótlás volt a 2020-as év összes nehézségéért” – mondta el Zoltán.


Similar Posts