Képességfejlesztő játékokkal és programokkal várja a Kölyökház Alapítvány azokat a gyerekeket, akiknek az elhelyezése az óvodai és iskolai szünidőben fejtörést okoz a szülőknek. Nem instant napközit, tartalmas szünidőt kínálnak, így a gyerekeknek szerethetőbb, a szülőknek könnyebb lehet a szünidő.

„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni” – idézi mottónak Véghelyi Balázs szavait a Kölyökház Alapítvány. És milyen igazuk van! A Kölyökház csapata ezért azon dolgozik, hogy megoldást kínáljanak a szülőket és gyerekeket érintő problémákra.

Az alapítvány évtizedes működése alatt számos, a szülők által megfogalmazott problémával szembesült már. „Az óvodások és kisiskolások szüleinek néhány dolog különösen nagy nehézséget okoz. Ilyen például a gyerekek elhelyezése az intézményi szünetek idejére, hogy egész napos, biztonságos ellátást és tartalmas programot találjanak „ – mondta el Jovicsné Szabó Mónika ügyvezető.

A Kölyökház nyári tábori és iskola-előkészítő programot is kidolgozott. Tematikus heteket szerveznek a gyerekeknek, de gondolkodásfejlesztő és iskola-előkészítő programokat is biztosítanak. Ezek különösen népszerűvé váltak az elmúlt években a szekszárdi és környékbeli szülők körében, ezért az alapítvány szerette volna bővíteni a férőhelyek számát. „Egyre több gyermeknek akartuk felkínálni a részvételt, de ehhez külső támogatóra volt szükségünk” – magyarázta Mónika, hogy miért pályázott az Erősödő Civil Közösségek második ciklusába a Montessori-módszerrel dolgozó közösség

A nyertes pályázatból az alapítvány bővítette a nyári programjait és a férőhelyek számát is. 2019 nyarán öt héten keresztül több mint 80 gyereknek biztosítottak hasznos időtöltést a szünidő alatt.

A kicsik a tematikus heteken képességfejlesztő eszközökkel is megismerkedtek. „Az adott hét témájához kapcsolódó fejlesztő füzetet is készítettünk a gyerekekkel. Ennek a Kölyök Könyv nevet adtuk, és egyes részeit a szülőkkel közösen készítettük el a tematikus nyári hetek zárásaként. Ezzel olyan bővíthető, fejlesztő csomag került a gyermekek kezébe, ami tartalmas játéklehetőséget kínál számukra a későbbiekben is.”

A Kölyökház Csapata szeptembertől iskola-előkészítő és gondolkodásfejlesztő foglalkozásaikat is bővítették. Utóbbi szintén népszerű a gyerekek és szüleik körében, hiszen így a kiscsoportos, játékos tevékenységek közben fejlődhetnek.

Similar Posts