Az Erősödő Civil Közösségek 2019-es kiírására 144 pályázat érkezett be a benyújtási határidőig. A mintegy százmilliós keretösszegre két és félszeres, közel 260 millió forintos forrásigényt adtak be a támogatást kérők.

A pályázatok közül 49 az Indító kategóriába érkezett be maximum 500.000 Ft-os támogatási igénnyel, 95 pedig az Erősítőbe, maximum 3.000.000 Ft-os összeghatárig. A pályázók közül 29 közösség informális csoportként pályázott, 115 pedig bejegyzett szervezetként. Hatalmas eredmény, hogy 103 pályázó először jelentkezett az Erősödő Civil Közösségek programba, míg 41 pályázó a tavalyi programban is adott be támogatási igényt.

A területi eloszlás szerint 9 régiós, 90 baranyai, 17 somogyi és 29 tolnai, 75 pályázat megyeszékhelyen, 28 kisvárosban, 41 pedig kistelepülésen valósul meg támogatás esetén.

Az Emberség Erejével Alapítvány a Nyílt Társadalom Alapítványokkal együttműködésben hirdette meg az Erősödő Civil Közösségek támogatási programot a dél-dunántúli régióban civil szerveződések, közösségek számára, mintegy 100 millió forintos keretösszeggel – a tavalyi évben először.

A közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia és az emberi méltóság szellemében született három éves program célja a közösségek, civil szervezetek autonómiájának szélesítése, valamint helyi társadalmi problémák enyhítése. A cél az emberek és szerveződések közötti bizalom, kapcsolat és együttműködés erősítése.

Similar Posts