A mai nappal százmillió forintos pályázati forrást nyitott meg az Emberség Erejével Alapítvány a dél-dunántúli régió civil közösségei és szervezetei számára. Az Erősödő Civil Közösségek programba Baranya, Tolna és Somogy megyében megvalósuló kezdeményezésekkel lehet pályázni.

Az Emberség Erejével Alapítvány a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásával, a Regionális Közösségi Központok program keretében alapította meg a projekt dél-dunántúli régiós irodáját.

Az Erősödő Civil Közösségek program az Emberség Erejével Alapítvány koordinálásában valósul meg. A program keretösszege közel 100 millió forintos, a civil szervezetek, informális csoportok és közösségek két kategóriában pályázhatnak projektjeikkel.

A pályázatok beadási határideje: 2018. január 15.

A pályázat kiírása elérhető itt, a pályázati adatlap pedig letölthető innen.

Fontos szándékunk volt, hogy a lehető legszélesebb kör számára váljon elérhetővé a támogatási rendszer, így nemcsak az általános pályázati gyakorlatot tették felhasználó- és pályázóbaráttá, de az összeg felhasználására is széles lehetőséget biztosítunk.

A civil közösségek maguk dönthetik el, hogy pontosan mire és milyen formában használják fel az elnyert támogatást. Ezzel biztosítva, hogy valóban ott és úgy hasznosuljon a pénz, ahol ténylegesen szükség van rá.

Hazánkban ma jelentős probléma a széttöredezett társadalom, amelyen többek között a civil közösségek erősítésével lehet javítani: ezért az ECK pályázói a helyi közösségek által azonosított problémák megoldására igényelhetnek támogatást.

Az Emberség Erejével Alapítvány célja az ECK segítségével a civilek láthatóvá tétele, a közösségépítés, az állampolgári öntudat, a demokrácia-fejlesztés, a szervezet-erősítés, a mindennapokban az emberek közötti bizalom, a kapcsolatok és együttműködések, a civil közösségek támogatása.

Similar Posts