Képességfejlesztést és sportoktatást végez a Donner – Császárrét Érték Egyesület Kaposváron, hogy a fiatalok együtt tanuljanak és fejlődjenek. A szervezet ráadásul eredményes módon fogja össze a névadó városrész lakóit.

Nem hiába választották az egyesület mottójának a fenti mondatot, hisznek az ép testben ép lélek közmondás igazában. Több tagjuk világ-, és Európa-bajnoki helyezésekkel rendelkezik lábteniszben, így nem is volt kérdés, hogy egyik idei fő rendezvényükön ezt népszerűsítsék a helyi közösségben.

Az országos, két napon át tartó megmérettetésen az érdeklődők testközelből sajátíthatták el a lábtenisz alapjait. A találkozón az ország legjobb játékosai is versenyeztek. Nem csak a lábtenisz technikáját tanulták meg a résztvevők, de motivációt kaptak arra, hogy később is kipróbálják ezt a sportot.

„Fantasztikus élmény volt ez számunkra!”– lelkendezett Harsányi Ádám, az egyesület vezetője. „Utólagosan már elmondható, hogy kevesebb érdeklődőre számítottunk, s végül ez lett az ország legnagyobb lábtenisz versenye 2018-ban. Több mint nyolcvanan, összesen 22 városból érkeztek ide. Az egyedület tagjai sikeresen dolgoztak együtt a 3-400 fő rendezvény szervezésében, szándékaink szerint éves hagyomány lesz az eseményből!”

Az Erősödő Civil Közösségek pályázatának keretein belül nemcsak a közösségi programok szervezésére kaptak támogatást, de az egyesület tagságának erősítésére, a tagok közötti együttműködés hatékonyabbá tételére, a városrészben lakók összekovácsolására, az egyesület új szakosztályainak alapítására, és nem utolsósorban a fiatalok sakknevelésére.

Az egyesületnek ugyanis fontos célkitűzése, hogy ne csak a testi, de a szellemi egészséget is őrizzék. Nem titkolt céljuk, hogy a sakkfoglalkozásokon, versenyeken keresztül szólítsák meg a gyerekeket, összetartó csapatot, sakkszerető generációt formálva belőlük. Az egyesület által szervezet sakk-kupa több fordulóban zajlik jelenleg is.

A Donner – Császárrét Érték Egyesület hosszú távú tervei között szerepel, hogy nevelőegyesületté váljanak, ezzel segítsék elő a jövőben a városrész felzárkózását, a helyi fiatalokat egészségtudatos életmódjának kialakulását.

Két hét múlva, szeptember 15-én szervezik meg az egyik legnagyobb rendezvényüket, a XXII. Sport és Gyermeknapot, amire az egész városból várják majd az érdeklődőket.

Similar Posts