Dave Beckwith a Regionális Közösségi Központok Program dél-dunántúli stábjának meghívására beiktatott egy két napos pécsi látogatást is európai turnéjába.

Az amerikai szakember rendszeresen látogatja Kelet-Közép-, és Kelet-Európa országainak civil szervezeteit. Idén Moldávia, Lengyelország és Szlovákia mellett sikerült egy magyarországi utazást is beterveznie, s külön öröm, hogy a szűkös keretbe egy pécsi tréning is belefért.
Dave ellátogatott a Pécsbányai Közösségi Házba, ahol megismerkedett a helyi kezdeményezésekkel. Később a Wannabe Cafe & Bárban tartott tréninget pécsi civil szervezetek képviselőinek és aktivistáinak a közösségfejlesztéssel, -építéssel és -támogatással kapcsolatban.
Az Egyesült Államok Ohio államában található Toledo-ból származó Beckwith régi motorosa a nemzetközi civil életnek. A szakember több évtizedig vezette a városában működő Needmor Fund-ot. Alapítványa olyan kezdeményezéseket támogatott Amerika-szerte, melyek célja a civilek összefogása és cselekvésre ösztönzése volt az életüket érintő szociális, gazdasági vagy politikai változásokért. A civilek demokratikus társadalomban való aktívabb részvételéért kampányoló Beckwith az elmúlt években különböző társadalmi közösségek, informális csoportok közözzségfejlesztésével foglalkozott szűkebb környezete mellett a világ több országában is.
Itt egy remek videó amúgy Dave egyik TED-előadásáról, érdemes megnézni!

Similar Posts