A Kaposváron, Pécsett és Szekszárdon szervezett találkozókon arra kértük a régió civil szervezeteinek képviselőit, aktivistáit, hogy javaslataikkal, problémáik és igényeik megfogalmazásával segítsék az Erősödő Civil Közösségek pályázat november 30-i kiírását.

A találkozók célja az volt, hogy a helyi igényekhez leginkább illeszkedő támogatási program jöjjön létre annak érdekében, hogy a pályázati kiírás minél inkább a helyi civilek szükségleteire tudjon reagálni, és a Regionális Közösségi Központok Program dél-dunántúli szakmai stábja minél pontosabb képet kaphasson arról, milyen támogatási forma lenne a legmegfelelőbb a régió civil kezdeményezéseinek hatékony támogatására.

A kétórás beszélgetéseken résztvevőket arra kértük, fogalmazzák meg, melyek azok a területek és támogatási formák, melyeknek leginkább szükségét érzik a saját tapasztalataik alapján. Több olyan probléma felvetése is elhangzott, melyek megoldásának elősegítése reális célkitűzés lehet az ECK keretein belül, de a pályázat formai, technikai kiírásával kapcsolatban is szóba kerültek konkrét javaslatok.

Az elkövetkező napokban a beszélgetések kiértékelése mellett arra törekszünk, hogy az elfogadásra kerülő ötleteket beépítsük a pályázati rendszerbe.

A szükségfelméréssel kapcsolatos kérdőív online kitöltésére is lehetőséget biztosítunk az érdeklődőknek.

Similar Posts