Kultúra Vízitúra

Pályázati felhívás általános iskolák részére

Az Emberség Erejével Alapítvány pályázatot hirdet Baranya megyében működő általános iskolák számára, elősegítendő a nemzetiségi oktatást és az interkulturális kompetencia fejlesztését.

A pályázat keretében az intézmények díjmentesen igényelhetik a Kultúra Vízitúra komplex oktatási csomagot, amelyet a jövőben időkorlát nélkül használhatnak.

A pályázat tárgya

A Kultúra Vízitúra társasjátékot 2022-ben fejlesztették az Emberség Erejével Alapítvány szakemberei. A társas játékos formában mutatja be a baranyai horvát, német, roma és magyar nemzetiségek jellegzetességeit. A Kultúra Vízitúra hajóversenye során a diákok felfedezik a Baranya-Baranja régió sokszínű kulturális örökségét, megértik, hogyan léteznek egymás mellett a különböző kultúrák, a hasonlóságok és izgalmas eltérések. 

Elnyerhető támogatás

Az alapítvány egy támogatott iskolában egy alkalommal (egy vagy két osztályban) legfeljebb tart foglalkozást a 2023/2024-es tanévben. Ennek során a tanárok elsajátítják, hogyan tudják oktatási célra használni a játékot. A módszertan mellett az intézmények a Kultúra Vízitúra 4 példányát is díjmentesen megkapják, hogy a jövőben korlátozás nélkül tudják használni. A közösségi adománygyűjtés eredményeként 16 intézmény nyerheti el a támogatást.

Pályázó szervezetek

Pályázatot

  • Baranya megyében működő, OM azonosítóval rendelkező általános iskola,
  • vagy olyan intézmény, aminek van ilyen részegysége,
  • vagy ezek alapítványa nyújthat be.

A pályázat beadásának feltételei

A mellékelt online űrlap kitöltése 2023. október 15-ig.

Döntés

A beérkezett pályázatok támogatásáról az Emberség Erejével Alapítvány kuratóriuma dönt 2023. október 31-ig. A kuratórium a döntését nem indokolja, az ellen fellebbezni nem lehet. 

Láthatóság

A pályázó hozzájárul, hogy támogató döntés esetén az alapítvány munkatársai az általuk tartott foglalkozásról fénykép- és videófelvételt készítsenek, amit felhasználhatnak a társasjáték későbbi népszerűsítése céljából a hatályos törvények és személyiségi jogok betartásával.

A pályázatról további információ a palyazat@emberseg.hu címen kérhető!