Pályázati felhívás

Duplatét 2021

pályázat adománygyűjtő projektek támogatására

Az emberség erejével CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány (továbbiakban Emberség Erejével Alapítvány) a Nyílt Társadalom Alapítványokkal együttműködésben támogatási programot hirdet meg a dél-dunántúli (Baranya, Somogy és Tolna megye) régióban működő civil szervezetek számára. 

A támogatási program során a pályázat nyertesei adománygyűjtő kampányt terveznek és valósítanak meg. A kampány sikere esetén a befolyt adomány összegét az Emberség Erejével Alapítvány megduplázza.

1. A pályázat célja

A pályázat célja, hogy a régió civil közösségeinek forrásteremtő és adománygyűjtő képessége fejlődjön, a használt módszertár sokszínűbbé váljon, támogatói körük bővüljön, s közvetve fejlődjön a dél-dunántúli régió adományozási kultúrája.

Olyan adománygyűjtő pályázatokat várunk, amelyek helyi ügyekre és helyi problémákra reagálnak helyi megoldásokkal.

A pályázó szervezet céljához illeszkedően az adománygyűjtés célja lehet: 

 • közösségi élet erősítése, 
 • oktatás,
 • érdekvédelem,
 • szociális ügyek, 
 • lakhatással kapcsolatos ügyek, 
 • egyéb, a közösség számára fontos ügyek.

A pályázó szervezet céljához illeszkedően az adománygyűjtés eszköze lehet követes adománygyűjtés, adománygyűjtő esemény, aukció, céges adományozók felkeresése, jótékonysági rendezvény, tombola, egyéb.

2. A pályázás menete 

Első lépés:

 • pályázati ötletek benyújtása az alábbi Google Forms űrlap kitöltésével 2021. október 14-én (csütörtök) 12:00-ig. A kitöltéshez Google fiók szükséges!
https://forms.gle/BL9Z4y9CUA99Xu4Y9

Második lépés:

 • kétnapos adománygyűjtő műhelymunkán való részvétel, ahol a nyertes pályázók szakértők segítségével megtervezik az adománygyűjtő kampányt. A képzésen való részvétel a támogatási szerződés megkötésének feltétele.
  2021. október 26-27. 10:00-16:00

Harmadik lépés: 

 • adománygyűjtő kampány megvalósítása szakmai támogatással

A szerződéskötésre a képzést követően kerül sor.

Megvalósítás kezdete: 2021. november 1.
Megvalósítás végső határideje: 2021. december 17. 

A pályázattal kapcsolatos hírekről és az eredményekről az Emberség Erejével Alapítvány honlapján (www.emberseg.hu, www.eckpecs.hu) adunk tájékoztatást.

3. A pályázók köre

 1. A programba a dél-dunántúli régió valamelyik megyéjében (Baranya, Somogy, Tolna) működő civil szervezetek, egyesületek, alapítványok pályázhatnak.
 2. Nem pályázhatnak pártok, pártokhoz kapcsolódó szervezetek, kamarák, köztestületek, munkaadói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetek, a biztosító egyesületek, non-profit kft-k, szövetkezetek, valamint egyházak.
 3. Egy szervezet csak egy pályázatot nyújthat be.

4. Pályázható források

 1. Egy pályázó által igényelhető támogatási összeg minimum 100.000 Ft, maximum 500.000 Ft. Az igényelt támogatás összege a kampánytervben kerül véglegesítésre a vállalt kampánycél függvényében.
 2. Amennyiben a nyertes pályázó eléri a kampánytervben vállalt összeget, a támogató a kitűzött célösszeget (a szerződésben szereplő támogatást) folyósítja a számára.
 3. A támogatás kifizetésének feltétele, hogy a pályázó összegyűjti a kampánytervében meghatározott összeget. 
 4. Az adománygyűjtő kampány felmerülő költségeit a pályázónak kell fedeznie. 

5. A pályázatok elbírálása

A pályázatok támogatásáról az Erősödő Civil Közösségek szakértői stábja dönt.

A pályázatok értékelése október 17-ig megtörténik. A nyertes pályázókat október 18-án értesítjük. A szerződéskötésre a képzést követően kerül sor.

A pályázati döntés eredményét az Emberség Erejével Alapítvány az emberseg.hu, illetve az eckpecs.hu oldalon közzéteszi, és arról a pályázó szervezeteket e-mailben értesíti. A döntés eredménye ellen fellebbezésre nincs lehetőség.

6. Az értékelés szempontjai:

 1. A formailag megfelelően, hiánytalanul kitöltött pályázati űrlap
 2. A szervezet alkalmassága – képes lesz-e a szervezet a pályázati program megvalósítására (a szervezet története, tapasztalatai, kapacitása alapján)
 3. A kampányötlet realitása
 4. A kitűzött cél hasznossága
 5. A probléma megoldására kidolgozott terv – a tevékenység egyértelmű, jól körülhatárolt, gyakorlatias, az akció várhatóan eléri-e a kitűzött célt
 6. Az adománygyűjtő tapasztalat nem feltétel, egyaránt várjuk tapasztalt és új adománygyűjtők jelentkezését

7. Szakmai támogatás 

A nyertes pályázók részére az Alapítvány kapcsolattartót biztosít, aki végigkíséri az adománygyűjtési folyamatot. A nyertes pályázó hozzájárul ahhoz, hogy az Emberség Erejével Alapítvány a saját felületein hírt adjon a támogatott projekt keretében megvalósuló tevékenységről.

Pályázati tájékoztató:
2021. október 7. (csütörtök), 15:00

Helye: Erősödő Civil Közösségek iroda 7625 Pécs, Citrom utca 12. A tájékoztatón online is részt lehet venni, az alábbi linkre kattintva lehet elindítani. Számítógépen böngészőben, okostelefonon és tableten a Google Meet ingyenes alkalmazás letöltésével érhető el: meet.google.com/uix-akyd-ehz

Kapcsolat:
palyazat@eckpecs.hu
palyazat@emberseg.hu

Pécs, 2021. október 1.